Våra öl

Att brygga öl är nästan som att baka. Med få ingredienser kan man nå oändlig variation. Vi brygger god öl utan att krångla till det, med jämn kvalitet över tid.

HÄR HITTAR NI VÅRA ÖL

Våra öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Falun, Hedemora, Avesta, Säter, Borlänge, Valbo och Hofors. De kan också beställas via beställningssortimentet på

Systembolaget.se

Emerentia

APA, American pale ale

Emerentia Polhem (1703–1760) föddes i Stjärnsund. Som en av Cristopher Polhems yngre döttrar var hon energisk och initiativrik och satte sina spår i bygden.

250 år efter hennes död står hennes kryckor fortfarande kvar i herrgården i Stjärnsund. Efter en brand 1737 ledde Emerentia renoveringen av byggnaden. Under arbetet föll hon nerför en stege och fick gå med kryckor en tid. Till slut blev hon så irriterad, att hon uttalade en förbannelse över dem. Än idag vågar ingen flytta kryckorna från herrgården, i rädsla för vad som kommer att hända.

Emerentia var Emanuel Swedenborgs enda kärlek i livet, som aldrig blev besvarad. Hon gifte sig istället med häradshövding Reinhold Rückersköld från Hedemora. När Emerentia gick bort 1760 hävdade Swedenborg inför hennes barn att han fortfarande kunde tala med henne närhelst han ville, på ett andligt plan.

Smak

Emerentia är en ekologisk APA, american pale ale, med tydlig fruktighet och humlearomatisk beska. Inslag av knäckebröd, honung och pomerans.

Alkoholhalt: 5,2%

Artikelnr: 002

Storlek: 33 cl

Pris: 26:90

Finns på utvalda restauranger och Systembolaget.