Våra öl

Att brygga öl är nästan som att baka. Med få ingredienser kan man nå oändlig variation. Vi brygger god öl utan att krångla till det, med jämn kvalitet över tid.

Alltid ekologisk

Öl bryggs med fyra ingredienser – malt, vatten, humle och jäst. All vår öl bryggs på ekologiska råvaror och vi är noggranna med att välja ut malt och humle av högsta kvalitet till våra öl. Vi drömmer också om att i framtiden kunna skörda egen humle från fälten runt brygghuset i Stjärnsund. Närodlat på riktigt.

Med karaktär från Stjärnsund

Våra öl har sitt ursprung i Stjärnsund. Polhem, Emerentia, Cronstedt och Stierncrona är alla historiska personer som verkade i bygden på 1700-talet. Med sina gärningar har de lämnat spår som finns kvar i orten än idag – 300 år senare. Stjärnsund har länge varit en plats för idéer, hantverk och förädling. Den traditionen tar vi fasta på när vi skapar våra öl.

Här hittar ni våra öl

Våra öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Hedemora och Hofors. Från 1 oktober 2018 kan de också beställas i Systembolagets beställningssortiment se länkar nedan.

Stjernsund Winter Ale - BROWN ALE

Stj. Winter Ale - Brown Ale

Stjernsund Winter Ale är en mörk ale med mycket karaktär. Precis som våra övriga hantverksöl är den ekologisk och bryggd i Dalarna på noggrant utvalda råvaror.

Stjärnsund har länge varit en plats för idéer, hantverk och förädling, något vi tar fasta på när vi skapar våra öl. Vi brygger öl med hög och jämn kvalitet och med Stjärnsunds industrihistoria i generna.

Smak

Stjernsund Winter Ale är en brown ale. Den har maltig smak med inslag av knäckebröd, grapefrukt, kryddnejlika och torkad frukt.

Alkoholhalt: 5,6%

Artikelnr: 004

Storlek: 33 cl

Pris: 27:90

Finns på utvalda restauranger och Systembolaget.