Bryggarna

Som vänner och kompanjoner sedan 30 år tillbaka har vi länge haft en dröm – att starta ett bryggeri mitt i vårt Stjärnsund, lära oss att göra kvalitetsöl från grunden och ha roligt på vägen.

Bytte industri mot bryggeri

Tillfället kom 2017. När vi båda hade avslutat våra karriärer inom stål- och metallindustrin och sålt vårt gemensamma företag, då dök lokalen upp. Vårt bryggeri. Vi tog chansen och började bygga det som skulle bli Stjernsund Brygghus. Ända från början har vi gjort allt tillsammans, och vi sätter en ära i att göra saker med kvalitet, ta besluten själva – och ha roligt på vägen.

God öl, utan att krångla till det

Intresset för öl har alltid funnits, hos oss båda. Vi har smakat oss igenom olika öl på resor, till middagar eller i bastun. Nu lär vi oss hantverket från grunden, med hjälp av all den kunskap som finns i branschen. Våren 2018 lanseras våra tre första ölsorter. Och fler kommer det att bli. Vi vill inte krångla till det, utan göra riktigt god öl med hög kvalitet. Öl som vi själva gillar.

 

Per Vikström växte upp i Långshyttan, 11 kilometer från där han bor idag i Stjärnsund. När han inte jobbar är han gärna ute och vandrar, spelar golf, åker längdskidor eller går på tur. Favoritölen är amerikansk ale eller en god pilsner.

Peter Sundlöf växte också upp i Långshyttan och vurmar särskilt för sport, när han är ledig. Leksands IF ligger honom varmt om hjärtat, och på vintern åker han gärna skoter vid fjällstugan med familjen. Han sysslar också med armbrytning. Favoritölen är lager, eller ale. Tillfället avgör.