Brygghuset

Vårt brygghus ligger i Stjärnsund i hjärtat av Dalarna. I ett gammalt och kulturmärkt industrihus brygger vi öl med hög och jämn kvalitet – på ett hållbart sätt.

Från industrihus till brygghus

Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när vi hittade den som vår bryggardröm blev till verklighet. Nyckeln till att starta bryggeri var att hitta rätt lokal, som skulle passa för vår verksamhet. Nu väcker vi nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt bygger vi om helt, men utvändigt renoverar vi varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus. Vi är glada över att få ta hand om och omvandla ett kulturarv till ett modernt brygghus.

Högklassig utrustning

Eftersom vi sätter kvaliteten främst, har vi investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För oss är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av oss först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.

Mitt i Stjärnsund

Att vårt brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här vi bryggare bor, och vi vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För oss är det lokala engagemanget viktigt, och vi samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Välkomna till vårt brygghus för visning eller provsmakning!

 

Bryggutrustningen är från Italien.

Med högt i tak ryms både de stora jästankarna, och ambitionerna för Stjernsund Brygghus.

Invändigt har vi byggt vi om den gamla transformatorbyggnaden helt, men utvändigt renoveras det varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus.

Stöd från EU:s jordbruksfond

Vi har fått stöd av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Syftet med investeringen är att starta ett ölbryggeri som leder till arbetstillfällen. Målet med investeringen är att bygga om en historisk industribyggnad och starta ett ölbryggeri. Investeringen består i ombyggnation och anpassning av lokaler samt investering i bryggeriutrustning.

EU logo