Våra öl

Att brygga öl är nästan som att baka. Med få ingredienser kan man nå oändlig variation. Vi brygger god öl utan att krångla till det, med jämn kvalitet över tid.

HÄR HITTAR NI VÅRA ÖL

Våra öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Falun, Hedemora, Avesta, Säter, Borlänge, Valbo och Hofors. De kan också beställas via beställningssortimentet på

Systembolaget.se

Cronstedt

Ljus lager, pilsner i tjeckisk stil

Carl Johan Cronstedt (1709–1779) var en svensk greve och arkitekt som uppfann den svenska kakelugnen. Som tjugoåring blev han lärjunge till Christopher Polhem på Stjärnsunds manufakturverk.

Som Polhems elev gjorde Cronstedt ett hundratal olika skisser ur det mekaniska alfabet som Polhem hade konstruerat. Han fortsatte att studera arkitektur och byggnadsteknik runtom i Europa och blev senare anställd som överintendent, med ansvar för statens byggnadsväsen.

År 1767 uppfann han den moderna kakelugnen, tillsammans med Fabian Wrede. Eftersom det rådde vedbrist i Sverige behövde man en effektivare uppvärmning. Cronstedts kakelugn kom att bli den främsta värmekällan i svenska hem fram till 1900-talet.

Smak

Cronstedt är en ljus, ekologisk pilsner i tjeckisk stil. Den är lätt- till medelfyllig med maltig beska och inslag av knäckebröd, aprikos, örter och apelsin.

Alkoholhalt: 5,2%

Artikelnr: 001

Storlek: 33 cl

Pris: 21:90

Finns på utvalda restauranger och Systembolaget.