Våra öl

Att brygga öl är nästan som att baka. Med få ingredienser kan man nå oändlig variation. Vi brygger god öl utan att krångla till det, med jämn kvalitet över tid.

Alltid ekologisk

Öl bryggs med fyra ingredienser – malt, vatten, humle och jäst. All vår öl bryggs på ekologiska råvaror och vi är noggranna med att välja ut malt och humle av högsta kvalitet till våra öl. Vi drömmer också om att i framtiden kunna skörda egen humle från fälten runt brygghuset i Stjärnsund. Närodlat på riktigt.

Med karaktär från Stjärnsund

Våra öl har sitt ursprung i Stjärnsund. Polhem, Emerentia, Cronstedt och Stierncrona är alla historiska personer som verkade i bygden på 1700-talet. Med sina gärningar har de lämnat spår som finns kvar i orten än idag – 300 år senare. Stjärnsund har länge varit en plats för idéer, hantverk och förädling. Den traditionen tar vi fasta på när vi skapar våra öl.

Här hittar ni våra öl

Våra öl finns på utvalda restauranger samt på Systembolaget i Hedemora och Hofors. Från 1 oktober 2018 kan de också beställas i Systembolagets beställningssortiment se länkar nedan.

Wulf – NEW ENGLAND IPA

Wulf

Wulf Christopher Polhammar (1610–1669) från Pommern, kom som skeppsbruten till Sverige i mitten av 1600-talet.

Han hamnade i Visby och startade där en framgångsrik
industriverksamhet med bland annat ett rederi. Wulf var far till uppfinnaren Christopher Polhem, ”den svenska mekanikens fader”, som var verksam i Stjärnsund.

Smak

Wulf har en något humlearomatisk smak med liten sötma, inslag av mango, tallkåda, ljust bröd och citrusskal.

Alkoholhalt: 7,0 %

Artikelnr: 007

Storlek: 33 cl

Pris: 28:90

Finns på utvalda restauranger och Systembolaget.